Tijgermug een minuscuul mugje, vergeleken met onze inheemse muggensoort (die er naast ligt op het tiencentmuntje)
Volledig scherm
PREMIUM
Tijgermug een minuscuul mugje, vergeleken met onze inheemse muggensoort (die er naast ligt op het tiencentmuntje) © NVWA

Tijgermug duikt alweer op bij bandenbedrijf in Emmeloord, Stop Invasieve Exoot eist ingrijpen rechter

Bij bandenbedrijf Kargro in Emmeloord is voor het achtste achtereenvolgende jaar de tijgermug aangetroffen, blijkt uit melding van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Platform Stop Invasieve Exoot eist nu handhaving van de importvoorschriften bij de rechter.

0 reacties

 1. Alleen nog biologisch sterke aardappels op onze borden? ‘De nieuwe rassen zijn veel robuuster’
  PREMIUM

  Alleen nog biologisch sterke aardappels op onze borden? ‘De nieuwe rassen zijn veel robuuster’

  Wie de komende tijd aardappels koopt in supermarkten of bij de groenteboer, gaat nieuwe namen tegenkomen. De bekende aardappelrassen Bintje, Frieslander en Agria verdwijnen daarentegen langzaamaan uit het schap, want zeven supermarkten gaan over op biologische rassen die beter bestand zijn tegen een beruchte ziekte. De overeenkomst is vandaag getekend in ‘pieperprovincie’ Flevoland, waar ze mede zijn ontwikkeld.
 2. Zij verloren hun 12-jarige Rowen bij ramp met MH17: ‘Het zal wel weer een gekkenhuis worden’
  PREMIUM
  1

  Zij verloren hun 12-jarige Rowen bij ramp met MH17: ‘Het zal wel weer een gekkenhuis worden’

  Ze staan in vol ornaat in de deuropening van hun woning in de wijk Leesten in Zutphen, Peter Bats en zijn vrouw Jessica. Klaar voor een lange dag in de rechtbank in Schiphol. Vandaag is de uitspraak in het proces tegen drie Russen en één Oekraïner die een coördinerende rol zouden hebben gehad bij het neerhalen van vlucht MH17. Peter verloor zijn zoon Rowen (12) bij die ramp: ,,De straf kan nooit hoog genoeg zijn.”