Volledig scherm
Het Ondernemersfonds Emmeloord gaat op 1 januari 2018 van start. © Aangeleverd

Tonnen voor ondernemersfonds Emmeloord

Het centrum van Emmeloord krijgt voor zeker vijf jaar een ondernemersfonds. Het doel is om meer bezoekers te lokken naar het centrum, dat ook een oppepper krijgt. Gemeente Noordoostpolder geeft 40.000 euro subsidie per jaar.

In totaal moet het fonds 80.000 euro per jaar opleveren. Met het geld wil de Stichting Centrummanagement Emmeloord via marketing en activiteiten meer bezoekers naar het centrum lokken. Daarnaast zijn hygiëne, veiligheid en leegstand belangrijke onderwerpen. 

In het centrumgebied zijn 178 ondernemers gevestigd. Van hen brachten er 118 een stem uit op de avond dat werd besloten over het ondernemersfonds. Van hen was 80 procent voorstander van het fonds. Over vijf jaar wordt een nieuwe draagkrachtmeting gedaan en besloten of het fonds wordt voorgezet.

  1. De olympische verslaving van turnster Céline van Gerner
    PREMIUM
    VIDEO

    De olympische verslaving van turnster Céline van Gerner

    Ze geeft het ruiterlijk toe. Deelname aan de Olympische Spelen is een magische ervaring. Verslavend zelfs, op een mooie manier. Céline van Gerner (23) wil het zo graag nog één keer meemaken. Over twee jaar in Tokio. Zo ver is ze wel in haar hoofd, maar uiteindelijk bepaalt haar lichaam of het tot een derde magisch moment komt voor de turnster uit Emmeloord. ,,Ik zou dan de eerste Nederlandse turnster zijn die aan drie Olympische Spelen heeft deelgenomen. Dat is toch wel iets heel moois.’’

Flevoland