Volledig scherm
Het Ondernemersfonds Emmeloord gaat op 1 januari 2018 van start. © Aangeleverd

Tonnen voor ondernemersfonds Emmeloord

Het centrum van Emmeloord krijgt voor zeker vijf jaar een ondernemersfonds. Het doel is om meer bezoekers te lokken naar het centrum, dat ook een oppepper krijgt. Gemeente Noordoostpolder geeft 40.000 euro subsidie per jaar.

In totaal moet het fonds 80.000 euro per jaar opleveren. Met het geld wil de Stichting Centrummanagement Emmeloord via marketing en activiteiten meer bezoekers naar het centrum lokken. Daarnaast zijn hygiëne, veiligheid en leegstand belangrijke onderwerpen. 

In het centrumgebied zijn 178 ondernemers gevestigd. Van hen brachten er 118 een stem uit op de avond dat werd besloten over het ondernemersfonds. Van hen was 80 procent voorstander van het fonds. Over vijf jaar wordt een nieuwe draagkrachtmeting gedaan en besloten of het fonds wordt voorgezet.

  1. Werkgevers in de rij voor timmer- en metseltalenten
    Video

    Werkgevers in de rij voor timmer- en metseltalenten

    Jarenlang was het lastig om hun 'klantjes' aan het werk te krijgen toen de economische crisis de bouwsector in z'n greep hield. Nu is het precies andersom. Werkgevers staan in de rij voor de jongeren die geschoold worden tot timmerman, metselaar of tegelzetter bij de Opleidingsvereniging Genemuiden. ,,Soms zeggen werkgevers al vooraf bij een jongere die bij ons begint: 'die wil ik straks'. Die kennen ze dan al van een stage'', vertelt directeur Freddie Buitenhuis van de Opleidingsvereniging Genemuiden (OVG).

Flevoland