Volledig scherm
Het verkeer bij de rotonde moest worden omgeleid door het ongeluk met de trekker. © GinoPress

Tractor met aanhanger schaart vlak voor rotonde in Emmeloord

Een tractor met een aanhanger vol uien is vanochtend bij een rotonde in Emmeloord geschaard. Het voertuig maakte een draai en bleef enige tijd op de weg staan, waardoor er geen auto's langs konden. 

Het incident vond iets na 08:15 uur vanochtend plaats op de Hannie Schaftweg. De trekker met aanhanger wilde de rotonde met de Pilotenweg oprijden toen het misging. De trekker kon niet meer remmen en bleef uiteindelijk met het linkerachterwiel in de berm vastzitten. De chauffeur van de tractor raakte niet gewond. 

Er ontstond als gevolg van het ongeval een kleine vertraging, omdat andere bestuurders de rotonde niet op konden rijden. De politie ging vervolgens het verkeer regelen, zodat die auto's alsnog hun weg konden vervolgen. 

Uit de modder

In de tussentijd werd er begonnen met het weghalen van het geschaarde voertuig. Hier was hulp van een verreiker, twee extra trekkers en een stel sleepkabels voor nodig. Uiteindelijk lukte het hen de tractor uit de modder te krijgen en met een oplegger weg te brengen. De weg ging daarna weer volledig open. 

Flevoland