Trucker bedolven onder wortels na botsing met trekker bij Nagele

videoEen trucker kwam woensdagavond behoorlijk in de puree te zitten toen hij bij Nagele met zijn vrachtwagen botste tegen een trekker die wortels vervoerde. Hij raakte gewond door rondvliegend glas en kwam onder de peen te zitten in zijn cabine. 

De chauffeur van de trekker en de trucker wilden elkaar passeren op de smalle Vliegtuigweg in het buitengebied van Nagele, maar het liep uit op een flinke crash. Wortels belandden via de voorruit in de cabine, de chauffeur van de trekker zag zijn oogst bovendien op het asfalt landen. De vrachtwagen moest na het ongeluk worden afgesleept. 

Scherven

De trucker raakte door glasscherven gewond, maar kon ter plekke worden behandeld door het ambulancepersoneel. De trekkerchauffeur kwam met de schrik vrij. De Vliegtuigweg was na het ongeval uren afgesloten en kon pas weer open toen de ravage was opgeruimd. 

De worteloogst is op dit moment volop bezig in de Noordoostpolder, net als de oogst van suikerbieten. Her en der veroorzaakt dat modderige wegen en kapotgereden bermen doordat zwaar verkeer moet uitwijken voor tegenliggers. Wijkagent Michel Weessies uit Noordoostpolder roept boeren en burgers op rekening met elkaar te houden:

Volledig scherm
De gebutste en zwaar beschadige cabine van de vrachtwagen. © Ginopress/Jeffrey Korte
Volledig scherm
Ravage op de Vliegtuigweg bij Nagele, nadat een truck en een trekker botsten woensdagavond. © Ginopress/Jeffrey Korte

Flevoland