Volledig scherm
Wubbo de Raad van Dorpsbelang Kraggenburg.

Twisten over bouwen in Kraggenburg

KRAGGENBURG - Het is steeds moeilijk in Kraggenburg de eenheid te bewaren als het gaat om het bouwen van woningen.

"Ons dorp lijkt het lulletje rozenwater van de gemeente Noordoostpolder te worden'', zei Kraggenburger Frans van Egmond dinsdagavond op een bijzondere ledenvergadering van Dorpsbelang Kraggenburg. "Wij zijn onderdeel van een spel waarvan we de spelregels niet kennen.'' Op aandringen Van Van Egmond was die uitzonderlijke vergadering er gekomen. Zijn verzoek kreeg steun van 33 dorpsgenoten.

En daarmee is er in Kraggenburg in de slepende discussie over woningbouw, de groep Van Egmond. De groep Paauw was er al en dorpsbelang verkondigt het officiële standpunt van het dorp. Eigenlijk zijn alle partijen het over maar één ding eens: huizenbouw is noodzakelijk om Kraggenburg leefbaar te houden.

Frans van Egmond zal de afgelopen jaren heel wat plannen voorbij komen. Van plannen met een rivier door de begraafplaats en het sportcomplex vol woningen tot een seniorendorp. Het leidde allemaal tot niets. Allereerst is er de mogelijke bouw van zes woningen aan de Walstraat, een inbreidingslocatie op de plek van het vroegere woonwagenkamp. Dorpsbelang is voor, de groep Paauw is tegen. Piet Paauw kondigde ook aan bezwaar te maken. "Niemand in Kraggenburg wil inbreiden'', zegt Paauw.

En vervolgens was er discussie over bouwen op de kavel Paauw of de kavel Penders. En die discussie is nog lang niet ten einde. Of Kraggenburg kan bouwen op de kavel Penders hangt af van de curator, die is aangesteld na het faillissement van projectontwikkelaar Megahome.

Volledig scherm
Frans van Egmond.
Volledig scherm
Piet Paauw. © [FOTOBRON]foto’s Dik van Herwaarden

Flevoland