Volledig scherm
© Foto Freddy Schinkel

Veel steun voor slachtoffers gewelddadige overval in Emmeloord

En weer komt iemand met een bos bloemen het erf van het echtpaar Dieleman oplopen, een bekende van de familie deze keer. Een fleurige steunbetuiging na de gewelddadige overval op maandagavond, waarbij een van de twee gewond raakte. 

 ,,Pas even op dat de hond niet naar buiten komt’', waarschuwt zoon des huizes Mark Dieleman de brenger van de bloemen. Dat het al rondzingt dat zijn ouders maandagavond het slachtoffer werden overvallen, verbaast hem niks. ,,Er komen hier zoveel mensen’’, wijst hij op de boerderijwinkel ‘Vers uit de NOP’ die op het erf van de familie is gevestigd. 

Voorzichtig 

De overval vond rond 18.30 uur plaats. Over de toedracht wil de politie niets zeggen. ‘Dit zou het onderzoek kunnen schaden’. Zoon Mark doet vandaag het woord namens zijn familie. Niet onwelwillend, maar wel voorzichtig. Zijn ouders zijn te aangedaan om te reageren. ,,Ze lopen beiden richting de zestig, het duurt even voor ze hier weer overheen zijn.’’ Zijn ouders waren maandagavond alleen thuis, zoveel wil hij nog wel kwijt. Wie van de twee gewond is geraakt bij de overval, wil hij niet zeggen. Evenmin wat zich precies heeft voorgedaan en of er iets buit is gemaakt. ,,We hebben met de politie afgesproken er echt, echt niet teveel over te zeggen. We willen niet dat het onderzoek in gevaar komt.’’    

Quote

Het is de bedoeling de winkel zo snel mogelijk weer open te doen, het is het inkomen van mijn ouders

Mark Dieleman , Zoon van de slachtoffers

Pal naast de afrit van de A6, is het tegelijk een afgelegen locatie. ,,De politie komt hier niet dagelijks, nee’’, glimlacht Dieleman voorzichtig om die vraag. De ochtend na het incident wijst nog maar weinig op wat er is gebeurd; het bord aan de kant van de weg is afgeplakt met ‘Gesloten’. In de tuin wappert nog een rood-wit politielint. Op de tafel voor de winkel liggen de spruitjes te wachten op klanten die er vandaag niet zullen komen. ,,Maar het is wel de bedoeling de winkel zo snel mogelijk weer open te doen, het is hun inkomen’’, verwijst Dieleman naar zijn ouders - die de winkel alweer een jaar of twintig runnen. ,,Maar het belangrijkste is nu dat de schurken die dit op hun geweten hebben, zo snel mogelijk worden gepakt.’’

Getuigen

De politie zoekt getuigen en vraagt mensen die maandag tussen 17.00 en 21.00 uur iets opvallends hebben gezien aan de Hannie Schaftweg, te bellen met 0900-8844. Denk aan een opvallend geparkeerde auto of mensen die zich verdacht gedroegen. Mogelijk heeft iemand bewakingscamera’s hangen waarop de daders zichtbaar zijn. 

Volledig scherm
© Foto Freddy Schinkel

Flevoland