Veiligheidsexpert pleit voor APK op zonnepanelen

videoEr moet een APK-keuring komen voor zonnepanelen om het brandrisico te verkleinen. Dat zegt Nils Rosmuller van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV, het vroegere brandweerinstituut Nibra) in Arnhem, naar aanleiding van de brand zondag bij zonnepanelen in Emmeloord. In Sint Oedenrode in Noord-Brabant vatten zonnepanelen op een woonhuis vlam.

 1. Partij voor de Dieren wil ‘beruchte varkensba­ron’ weg hebben uit Creil (en dit is waarom)
  PREMIUM

  Partij voor de Dieren wil ‘beruchte varkensba­ron’ weg hebben uit Creil (en dit is waarom)

  De Flevolandse Partij voor de Dieren wil dat ‘varkensbaron’ Straathof met zijn varkensboerderij Creil en de provincie verlaat. Volgens de partij houdt het bedrijf duizenden varkens zonder dat er een vergunning is voor de uitstoot van stikstof. Dat klopt ook, zegt de provincie Flevoland, maar dat geldt voor nog 150 bedrijven in de provincie en duizenden in heel Nederland, die wachten op de afhandeling vanwege de nieuwe ‘stikstofwet’.
 2. Oliebollenverkoop La Mascotte gaat door: ‘We hebben het hele jaar nog niet van ons laten horen’
  PREMIUM

  Oliebollen­ver­koop La Mascotte gaat door: ‘We hebben het hele jaar nog niet van ons laten horen’

  Coronaproof oliebollen verkopen op 19 december, vanuit een kraam op het Kettingplein. Na de nieuwste coronamaatregelen moest de Emmeloordse muziektheaterverenging La Mascotte daar nog even goed over nadenken. Maar de verkoop gaat door, zegt voorzitter Wim ten Hove. ,,Het mag en het kan veilig. We hebben het hele jaar nog niet van ons laten horen, we kunnen hiermee zeggen: we leven nog en zijn van plan te blijven.’’
 1. Enorme explosie in centrum Madrid
  Play

  Enorme explosie in centrum Madrid

 2. Tijdens avondklok de hond uitlenen? “Dat gaan we niet doen!''
  Play

  Tijdens avondklok de hond uitlenen? “Dat gaan we niet doen!''

Flevoland