De brandweer wist te voorkomen dat een gevelbrandje in Emmeloord oversloeg op de rest van de woning.
Volledig scherm
De brandweer wist te voorkomen dat een gevelbrandje in Emmeloord oversloeg op de rest van de woning. © GinoPress/Jeffrey Korte

Verdachte voordeurbrand in Emmeloord

De brandweer Emmeloord heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een verdachte brand moeten blussen aan de Deltastraat in Emmeloord. Rond 01.30 uur kwam er een melding binnen over een brand bij de voordeur van een rijtjeswoning in die straat.

 1. Automobilist ondanks vasthouden telefoon niet vervolgd voor dodelijk ongeluk met 6-jarig meisje in Emmeloord
  PREMIUM
  4

  Automobi­list ondanks vasthouden telefoon niet vervolgd voor dodelijk ongeluk met 6-jarig meisje in Emmeloord

  De 48-jarige bestuurder die een jaar geleden een 6-jarig meisje en een hond doodreed op de Espelerweg bij Emmeloord wordt daarvoor niet strafrechtelijk vervolgd. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat weten dat de automobilist op het moment van het ongeluk een mobieltje in zijn hand had, maar dat niet vastgesteld kan worden dat daardoor het ongeluk is veroorzaakt.
 2. Nagele graaft voor gasloos verwarmen
  PREMIUM

  Nagele graaft voor gasloos verwarmen

  Het gaat vrijdag waarschijnlijk knallen in Nagele. Door het ontkurken van champagneflessen, want na jaren van voorbereiding gaat daar dan eindelijk de proef met gasloos verwarmen van start. Acht woningen en een voormalige school aan de Ring worden de komende weken aangesloten op een collectief verwarmingssysteem, gevoed door zonnewarmte. Als de proef – de eerste in Nederland – slaagt, volgen alle vijfhonderd woningen in het polderdorp, dat dan in z’n geheel aardgasvrij moet worden.
 3. Cateraar Rik mist de kick van het touren: ‘Hopelijk volgend jaar weer met onze festivalfamilie Duitsland door’
  PREMIUM

  Cateraar Rik mist de kick van het touren: ‘Hopelijk volgend jaar weer met onze festivalfa­mi­lie Duitsland door’

  De cultuursector beleeft donkere tijden. Muzikanten, artiesten, theaters, popzalen en musea verkeren in crisis vanwege corona. Wat doet dat met de mensen die de kost verdienen in die branche? Kiezen ze rigoureus voor een carrièremove? Of houden ze vol, hopend op betere tijden? Ze vertellen hun verhaal. Vandaag: Rik de Nekker, eigenaar van Event Catering uit Emmeloord.

Flevoland