Volledig scherm
De brandweer wist te voorkomen dat een gevelbrandje in Emmeloord oversloeg op de rest van de woning. © GinoPress/Jeffrey Korte

Verdachte voordeurbrand in Emmeloord

De brandweer Emmeloord heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een verdachte brand moeten blussen aan de Deltastraat in Emmeloord. Rond 01.30 uur kwam er een melding binnen over een brand bij de voordeur van een rijtjeswoning in die straat.

Bij de brand vatte een houten gevel vlam, maar de brandweer wist te voorkomen dat het vuur zich verder kon verspreiden. Het huis werd vervolgens geventileerd en de verbrande betimmering losgehaald.

Vluchten

Toen de brand uitbrak, sliep één man in de woning. Hij werd  gewekt door de piepende rookmelder en het geschreeuw van buren en politie. Vervolgens wist hij via de voordeur, nog langs de brand, het huis uit te vluchten. De bewoner raakte niet gewond.

De politie doet onderzoek naar de precieze oorzaak van de brand, waarbij serieus rekening wordt gehouden met brandstichting: in de voortuin werden verdachte sporen aangetroffen, aldus agenten ter plekke.

Flevoland