De eerste straat in Emmeloord, de Rietstraat. Deze woningen maken mogelijk plaats voor nieuwbouw.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste straat in Emmeloord, de Rietstraat. Deze woningen maken mogelijk plaats voor nieuwbouw. © Foto Freddy Schinkel

Verdient erfgoed in Flevoland betere bescherming? ‘De tranen springen me soms in de ogen’

Doet Flevoland genoeg aan de bescherming van haar erfgoed? De provincie meent van wel, maar Heemschut en anderen ‘bewakers’ denken daar anders over. Goed, Schokland, Urk en de scheepswrakken hebben over aandacht niet te klagen. Minder bekende plekken op het nieuwe land komen er bekaaid vanaf. ,,De tranen springen me soms in de ogen.’’

5 reacties

 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Bij ons noemen ze huizen van maximaal 55 jaar oud echt geen erfgoed
 • ed voigt

  2 maanden geleden
  Ben al vele jaren bezig met het verhaal van Flevoland maar ontmoet bij de provincie Flevoland een Gedeputeerde met vele petten op m.b.t. Cultuur en volgt zijn eigen zienswijze.. Waarlijk het ambt van Gedeputeerde is soms te lang om wanneer je iets tot stand wil brengen het volmaakte te bereiken zonder een fout te begaan .Veel beter is het dan om door te tasten op gevaar af zo nu en dan eens een fout te begaan. ( Cornelis Lely 1905)
 • Marjan Bos

  2 maanden geleden
  Hallelujah Daniel! Minder aandacht voor Urk..er zijn meer plaatsen, dorpen en steden, die aandacht verdienen...
 • Daniel De Boer

  2 maanden geleden
  J Visser Gelukkig maar dat een hoop mensen het met je oneens zijn en meningen subjectief zijn. 10x liever een typisch Flevolandse woonkern dan een plek als Urk.
 • J Visser

  2 maanden geleden
  De polder zal nooit de ziel krijgen die urk bijvoorbeeld wel heeft. En ook daar is al menig bouwwerk uit mijn huid gesloopt. De oude Wilhelmina school, de ijsfabriek, de ouwe afslag. En toch nog veel herkenning in het oude dorp. Maar in Emmeloord is het centrum zojuist weer voor de zoveelste keer verbouwd... verstopt achter grote kolossen van appartementen. Kijk niet naar boven in de lange nering want daar zie je wat vergane glorie inhoudt... eeuwig zonde.