Volledig scherm
Kerstbomen in het Kuinderbos. Afbeelding ter illustratie. © Harco Bergman

Verhard parcours blijkt oplossing voor kerstwandeling Kuinderbos

De mystieke kerstwandeling in het Kuinderbos bij Bant zal ook dit jaar op een gedeeltelijk verhard parcours plaatsvinden. De organisatie, bestaande uit de Kuinderse Activiteiten Stichting en Staatsbosbeheer, weet daarom nu al vrijwel zeker dat het evenement op 21 december gewoon door kan gaan.

En dat was in het verleden wel anders. In ruim tien jaar is het evenement bijvoorbeeld drie keer niet doorgegaan, vanwege natte weersomstandigheden en slecht begaanbare bospaden. Vorig jaar werd daarom voor het eerst gelopen over het Zeven Dwergenpad. Dat is een schelpenweg bij het bos van zo’n 1,1 kilometer. Het veld bij de Kuinderburcht, dat vaak de zwakke schakel was rond de afgelastingen, wordt daarmee gemeden.

Charme

,,We hebben dezelfde route als vorig jaar, maar er zijn wel andere artiesten’’, zegt boswachter en medeorganisator Harco Bergman. ,,De aanpassing van de route is vorig jaar prima bevallen. Je bent gewoon veel minder kwetsbaar als organisatie. Het is praktischer; je hebt geen last van opbouwen en de paden gaan niet kapot. Met wat extra verlichting blijft de charme bovendien bestaan.’’

De kans dat het evenement nu doorgang kan vinden is heel groot. ,,Een factor kan eigenlijk nog roet in het eten gooien: en dat is enorme regen of storm. De veiligheid van de bezoekers is het belangrijkste en het moet wel verantwoord zijn. De kans is echt minimaal dat het nu wordt afgelast.’’

De mystieke kerstwandeling in het Kuinderbos staat gepland voor 21 december, de start is tussen 18.15 en 19.30 uur. Bijzondere verlichtingsvormen worden ingezet en bezoekers komen onderweg onder meer de Kerstman, een verhalenverteller en diverse muzikanten tegen. De organisatie verwacht 800 tot 1200 deelnemers.

Flevoland