Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © ANP

Verklaring over 'hoofddoekmishandeling' klopt niet, OM staakt onderzoek

Het onderzoek naar een mishandeling van het 15-jarige meisje in Emmeloord is stopgezet. Volgens het Openbaar Ministerie klopte haar verklaring op meerdere punten niet. Ook is het niet gelukt om een belangrijke getuige van de mishandeling te vinden.

Het meisje uit Emmeloord werd naar eigen zeggen op 21 februari mishandeld door twee jongens. Ze was onderweg naar school toen twee jongens haar sommeerden haar hoofddoekje af te doen. Ze weigerde en werd mishandeld.

Het Openbaar Ministerie deed na de aangifte onderzoek naar de mishandeling. Er werden camerabeelden bekeken en getuigen gehoord. Hieruit bleek volgens het OM dat de verklaring van het meisje op meerdere punten niet klopt.

Ooggetuige

Daarnaast is het niet gelukt om een belangrijke ooggetuige van de mishandeling te vinden. Hij of zij zou de mishandeling hebben gezien. Een buurtonderzoek, een passantenonderzoek en grote media-aandacht voor de zaak hebben niet geleid tot het vinden van deze ooggetuige of tot het verkrijgen van onderbouwende informatie van de aangifte. Dit alles leidt tot twijfel bij het OM over de juistheid van de aangifte en tot een gebrek aan aanknopingspunten voor verder onderzoek.

Het Openbaar Ministerie heeft de onderzoeksbevindingen en de daarbij behorende verschillen in de verklaringen aan de Emmeloordse voorgelegd. Zij blijft echter bij haar afgelegde verklaring.

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.

Flevoland