Volledig scherm
Marien Verhulst. © [FOTOBRON]foto Dik van Herwaarden

Verzet tegen rotonde op Espelerlaan

EMMELOORD - Emmeloorder Marien Verhulst blijft zich verzetten tegen de rotonde zoals de gemeente die wil aanleggen op de nu vervelende kruising Espelerlaan-Inder de Toren-Koningin Julianastraat. Hij wordt daarin gesteund door enkele medebewoners van de Espelerlaan.

De opritten naar enkele woningen worden door de rotonde zeer moeilijk toegankelijk, aldus Verhulst. Daarnaast vreest hij het licht van koplampen in de woningen en een waardedalingen van de huizen. "Wij zullen ons tot het uiterste tegen een rotonde op deze wijze verzetten'', aldus Verhulst. De Espelerlaan-bewoner streed eerder tegen de rotonde, die toen nog deel uitmaakte van de plannen van projectontwikkelaar Provast en stapte naar de rechtbank en de Raad van State. Beide keren kreeg hij ongelijk. Nu Provast is vertrokken, is er een nieuwe situatie, is de gedachte van Verhulst. Hij erkent dat de huidige kruisingeen "groot probleempunt'' is. "Maar er wordt niet hard gereden. Want iedereen weet: dat is een plek waar je moet uitkijken. Er valt wel eens een fietser, maar dat komt dan omdat die zo langzaam rijdt'', aldus Verhulst.

Verhulsts ideeën vallen niet in goede aarde bij wethouder Henk Suelmann. Hij benadrukt dat de rotonde er snel moet komen, op de plaats die de gemeente in gedachten heeft. Verplaatsen van de rotonde betekent het aanpassen van het bestemmingsplan. Met alle risico's op bezwaren en daardoor ernstige vertraging. "Dan verzeker ik iedereen: dan hebben we binnen drie jaren, gaan rotonde.

Flevoland