Volledig scherm
De slapende agente.

Video | Agente valt in slaap bij snelheidscontrole in polder

KRAGGENBURG – Een agente is tijdens een snelheidscontrole aan de Zuiderringweg nabij Kraggenburg maandagmorgen in slaap gevallen. Een passerende automobilist betrapte de agente. Hij filmde haar terwijl ze slapend de auto’s aan haar voorbij liet zoeven, terwijl de camera en de laptop het echte werk deden. De beelden van de diender zijn onder het kopje ‘Slapend rijk worden’ verschenen op Facebook.

De video is gemaakt door Rob de Groot (30) uit Emmeloord. ,,Ik was net op bezoek geweest bij mij ouders in Kraggenburg. Op de Zuiderringweg reed een Duitse wagen krap 75 km, dus besloot ik die in te halen. Op dat moment zal ik 110 km gereden hebben. En terwijl ik dat deed zag ik de auto aan de kant staan en realiseerde me dat ik geflitst was. Ik besloot terug te gaan om te vragen hoeveel ik te hard had gereden. Ik had de camera in mijn telefoon aangezet, om een eventuele discussie meteen op te nemen. Maar toen ik bij de wagen kwam zag ik tot mijn verrassing dat de vrouw lag te pitten.”

Diepe slaap
In de video is te zien hoe Rob de vrouw filmt terwijl die in diepe slaap is. Hij loopt daarop om de politiewagen heen. In de video is te zien dat hij even hannest met een bekertje. Pas later blijkt er een grote vlek op de achterruit te zitten. ,,Dat is een vanille milkshake. Die heb ik tegen de ruit aangegooid, omdat daar achter de camera zat die de passerende auto’s filmde. Daardoor ging de computer echter bliepen en werd de agente wakker”.

Boos
Dat blijkt ook uit het filmpje. Rob filmt de agente nog even door het andere raam, waar te zien is dat ze haar ogen langzaam opent. Er is nog even te zien dat ze wakker wordt en Rob ziet. Daarna stopt de film. Rob: ,,Daarna stapte ze boos uit de auto. Ik besloot om er maar niet op te wachten en liep terug naar mijn auto. Ik heb haar nog geroepen dat deze beelden op Facebook zouden verschijnen. Het gaat mij er niet om dat de vrouw haar baan kwijt moet raken, maar het is toch te gek als iemand aan het slapen is tijdens zijn werk? Ik werk zelf in de asbest-verwijdering. Stel je voor dat mijn baas mij slapend in mijn witte pak met masker op zou vinden. Dat zou gevaarlijk zijn’’.

Reactie politie
De politie praat vandaag met de agente die slapend is aangetroffen, zegt een woordvoerster. ,,We willen eerst met haar in gesprek voordat we eventuele sancties treffen. We ambiëren dit natuurlijk niet''. Mogelijk is er sprake van bijzondere omstandigheden, zegt de woordvoerster. ''Misschien had ze gewoon een slechte nacht achter de rug. We kijken hier in elk geval serieus naar.''

Een agente is tijdens een snelheidscontrole bij Kraggenburg in slaap gevallen. Beelden: Rob de Groot

Flevoland