Volledig scherm
De woningen krijgen een nieuwe schil. © [FOTOBRON]foto Mercatus

Video | Twee 'nieuwe' woningen in Rutten in één dag

RUTTEN - In Rutten aan de Sportweg en de Meerweg moderniseert woningcorporatie Mercatus dertien woningen uit de jaren vijftig tot nul-op-de-meter.-huizen.

De woningen krijgen een nieuwe schil. Het uiterlijk van twee woningen verandert in één dag van oud naar nieuw. Omdat deze snelheid bijzonder is, heeft Mercatus er een filmpje van gemaakt, zie onder.

Schil
​Het Fijn Wonen-concept voorziet in een sterk isolerende schil om de bestaande woning heen in combinatie met het vernieuwen van alle installaties en het plaatsen van zonnepanelen. Het vernieuwen van de installaties gebeurt door deze aan de voorzijde van de woning in een zogenaamde energiekern te plaatsen. De installaties behoren tot de meest efficiënte en energiezuinige die momenteel (betaalbaar) in de markt verkrijgbaar zijn. Zo wordt de energiebehoefte van de woning kleiner en de benodigde energie duurzaam opgewekt. Dit draagt bij aan het verlagen van de woonlasten van de huurders.

Daarnaast wordt de vaak verouderde binnenzijde van de woning verbeterd. Daarmee blijft de woning ook functioneel aantrekkelijk.

Bovendien kan de huurder tegen bijbetaling kiezen voor een vergroting van de woonkamer of de aanbouw van een zorgunit.

Flevoland