Volledig scherm
Kenners tijdens de rassenshow van Agrico. © Eigen foto’s

Vier nieuwe rassen tijdens 'Griekse' show

BANT - Directeur Jan van Hoogen van aardappelcoöperatie Agrico presenteerde donderdag tijdens de jaarlijkse rassen- en zaailingenpresentatie bij haar kweek- en researchbedrijf Agrico Research in Bant vier nieuwe rassen.

De nieuwe rassen hebben een plaatsje gekregen op de Nationale Rassenlijst..

De rassenshow van Agrico had dit jaar het thema Griekenland. De aardappel is van oudsher een dagelijkse noodzaak voor de Griekse families.

Tijdens Agrico's rassenshow stonden twee rassen in de spotlights: Arizona en Esmee. Arizona verdient zijn plek in de spotlights vanwege zijn hoge opbrengst onder diverse klimatologische omstandigheden. Arizona is een middenvroeg, blankschillig bulkras. Het afzetgebied van dit ras is groot en bestaat uit ruim zestig landen in Zuid-Europa, de Balkan en Noord-Afrika. Ook Esmee verdient het om in de schijnwerpers te staan. De vastkokende aardappel heeft een gele vleeskleur en een mooie schilkwaliteit. Esmee is een vroeg roodschillig ras dat op dit moment wordt afgezet in Noord-Afrika, de Balkan en een groot deel van Europa. Voor dit ras ziet Agrico groeikansen.

Naast de kweekresultaten stond directeur Jan van Hoogen in zijn opening stil bij de laatste ontwikkelingen binnen Agrico waaronder de geplande uitbreiding van het kweekbedrijf Agrico Research. Hiermee denkt Agrico naar de toekomst toe nog beter nieuwe rassen te kunnen ontwikkelen.

Volledig scherm
Volledig scherm
Agrico-directeur Jan van Hoogen.

Flevoland