Volledig scherm
Directeur Sip Dijkstra, jubilaris Axel Vondermassen en zijn vrouw tijdens de afscheidsreceptie. © Eigen foto

Vondermassen vertrekt na 40 jaar

EMMELOORD - Na 40,5 jaar in dienst bij Dijkstra Citroën in Emmeloord, was Axel Vondermassen toch wel een beetje hét gezicht van het autobedrijf. Maar sinds kort niet meer, de 65-jarige Emmeloorder is met pensioen. "Dat voelt best vreemd hoor'', zegt hij.

Vondermassen werkte in totaal 50,5 jaar, waarvan 40,5 bij Dijkstra Citroën in Emmeloord. "De nieuwe directeur Sip, ken ik nog als klein jochie. Ik was nog op de bruiloft van zijn ouders, de voormalige directie. Dat is toch wel bijzonder hè? Het voelt bijna als familie voor mij.''

Directeur Sip Dijkstra trakteerde Vondermassen op een aantal mooie herinneringen, opgedaan in al die jaren trouwe dienst. "Toen ik hier als kleine jongen auto's poetste, was Axel niet snel tevreden. Ik moest het heel vaak overdoen'', rakelde de directeur lachend op.

In 1976 begon de Emmeloorder bij Dijkstra aan de Noordzijde als monteur. "Dat was een gezellige plek, altijd reuring zo midden in het centrum.'' Later werd hij chef werkplaats en in de slotjaren van zijn carrière was Vondermassen aftersales- en kwaliteitsmanager.

De jaren als chef werkplaats vond hij de mooiste. "Ik ben een man van de techniek en ik vond het contact met klanten fantastisch. Problemen oplossen, sleutelen. Ik heb daar echt van genoten.''

  1. Tenten met jacuzzi vanuit polder hele wereld over
    PREMIUM
    video

    Tenten met jacuzzi vanuit polder hele wereld over

    Die ongemakkelijke wandeling naar het toiletgebouw met een wc-rol onder je arm. Die volgepropte auto met potten, pannen, stoelen en andere spullen. Die krappe ruimte in je tent of caravan. Kamperen is leuk, maar heeft z'n beperkingen. Het Emmeloordse bedrijf Luxetenten.com heeft daar iets op gevonden en levert, de naam zegt het al, ruime tenten die van alle gemakken zijn voorzien. Wat te denken van een badkamer, keuken met vaatwasser en airco?  

Flevoland