Volledig scherm
Na drie keer brand in dezelfde schuur aan de Bossulaan in Emmeloord in korte tijd, sluit de politie Midden-Nederland brandstichting niet meer uit. © GinoPress

Voor derde keer op rij brand in schuurtje Emmeloord

En weer was het raak aan de Bossulaan in Emmeloord. Donderdagmiddag brandde daar een schuurtje met een rieten dak af, dezelfde berging die pakweg drie weken geleden ook al tot twee keer toe in de vlammen stond.  

Voor de brandweer is het een bekende plek aan het worden. Ze was na de melding tegen 14.45 uur dan ook snel ter plekke. De politie was op dat moment al met enkele buurtbewoners de bluswerkzaamheden gestart.

De politie is een onderzoek naar de oorzaak van de brand gestart. ,,Het heeft er alle schijn van dat hier sprake is van brandstichting'', zegt woordvoerder Bernhard Jens van de Politie Midden-Nederland, daarmee duidend op het opvallende aantal branden op dezelfde plek. 

Het onderzoek richt zich op het veilig stellen van de sporen. Dat is vanmiddag gebeurd. Of dat waardevolle informatie heeft opgeleverd, wil Jens in verband met het onderzoek niet zeggen. In ieder geval heeft het niet tot een aanhouding geleid. De politie stelt ook een buurtonderzoek in.

 1. Patiëntenstop reumapoli Emmeloord wordt opgeheven
  PREMIUM

  Patiënten­stop reumapoli Emmeloord wordt opgeheven

  Reumapatiënten kunnen vanaf 1 maart weer terecht in de Emmeloordse polikliniek van het Antonius Ziekenhuis. Door een nieuwe samenwerking met de maatschap Fryske Reumatologen kan de patiëntenstop die sinds vorig jaar zomer gold voor reumatologie in alle vestigingen van Antonius worden opgeheven. Verwacht wordt dat de wachttijd hierdoor binnen afzienbare tijd weer kan zijn teruggebracht onder de norm van vier weken, zo heeft het ziekenhuis bekendgemaakt.
 2. Strijdlustig Museum Nagele blijft hopen op erkenning
  PREMIUM

  Strijdlus­tig Museum Nagele blijft hopen op erkenning

  Vanuit de hele wereld komen architectuurstudenten, onderzoekers en ‘gewone’ belangstellenden naar Nagele om daar te zien hoe in de jaren 50 is geprobeerd de ‘maakbare samenleving’ te vertalen in de opzet van een compleet dorp. Museum Nagele houdt al twintig jaar die bijzondere geschiedenis met succes levendig. Maar tot frustratie van het museumbestuur is de erkenning daarvoor in de eigen gemeente ver te zoeken. „Eigenlijk willen ze het liefst dat we onszelf opheffen en de spullen verhuizen naar Schokland.”
 1. Hulp voor 167 gezinnen in gevaar; stichting Emmeloord staat met rug tegen de muur
  PREMIUM
  Video

  Hulp voor 167 gezinnen in gevaar; stichting Emmeloord staat met rug tegen de muur

  Het zijn onzekere tijden voor stichting ‘Samen zijn we er voor elkaar’ uit Emmeloord. De groep vrijwilligers voorziet 167 gezinnen en alleenstaanden van voedsel, omdat zij om verschillende redenen niet in aanmerking komen voor de voedselbank. Dit werk wordt al bijna drie jaar vanuit het huis van de voorzitter gedaan, maar van de gemeente Noordoostpolder en woningcorporatie Mercatus moet dat binnenkort afgelopen zijn. Een nieuwe locatie vinden blijkt echter zeer moeilijk en de tijd begint te dringen. Als er geen nieuw pand gevonden wordt, lijkt het einde verhaal voor de stichting en staat de voorzitter mogelijk op straat. ,,Ik heb geen tranen meer over.”

Flevoland