De Orchideeën Hoeve houdt dit jaar elf kaarsjesavonden, met een beperkt aantal tickets
Volledig scherm
De Orchideeën Hoeve houdt dit jaar elf kaarsjesavonden, met een beperkt aantal tickets © De Orchideeën Hoeve

Voor het eerst tijdsloten bij kaarsjesavonden Orchideeën Hoeve

Een primeur voor de Orchideeën Hoeve. De dierentuin en tropische kas in Luttelgeest gaat rond de kerstperiode op elf avonden voor het eerst werken met kaartjes via tijdsloten. Hierbij worden bezoekers op een bepaald moment verwacht en kunnen zij meer verspreid het park binnentreden.

De tijdsloten zijn van toepassing tijdens de kaarsjesavonden gedurende het evenement ‘WinterDroom’ in de Orchideeën Hoeve, van 7 tot en met 26 december dit jaar. De dagen met veel kerstbeleving trokken vorig jaar veel bezoekers. ,,De rij die ontstond was enorm, dat was wel een teken om het anders te gaan doen’’, zei eigenaar Jeroen Maarssen eerder in deze krant al over de tijdsloten. De tijdsloten worden alleen ingezet op drukke momenten. Naast kerst is dat bijvoorbeeld tweede paasdag.

Alle huisjes, fonteinen en bruggetjes in het park worden in de kerstperiode versierd met talloze lampjes, de tien meter hoge hal wordt omgetoverd tot een kerstdecor en de winkel staat vol met kerstmarktkraampjes. ,,We proberen elk jaar weer vernieuwend te zijn. Zo hebben we dit jaar flink geïnvesteerd in lichtspektakel’’, aldus Maarssen.

Extra avonden

De Orchideeën Hoeve pakt de 35e editie van het evenement grootser aan met onder andere de inzet van extra kaarsjesavonden, shows en entertainment. Vooral die kaarsjesavonden zijn een grote publiekstrekker. Maarssen: ,,Van 16.30 uur tot 21.00 uur verlichten wij het park met echte kaarsen. Dat maakt de beleving uniek.’’

De kaartverkoop voor de elf kaarsjesavonden is inmiddels gestart op winterdroom.nl en voor het eerst limiteert de Orchideeën Hoeve het aantal bezoekers per twintig minuten. ,,Bij de aanschaf van een kaarsjesavondticket kun je kiezen uit diverse aanvangstijden, zodat iedereen op zijn eigen tijd rustig de lichtjesroute kan volgen’’, licht Jeroen Maarssen toe. 

Bezoekers met een geldig dagentreebewijs en jaarkaarthouders hebben overigens gratis toegang tot de kaarsjesavonden en mogen via een aparte ingang naar binnen.

Flevoland