Het pad komt onder meer langs Schokland.
Volledig scherm
Het pad komt onder meer langs Schokland. © Visit Flevoland, Ad Snelderwaard

Voortaan nog meer te zien in de polders langs vernieuwd Pionierspad

Het 217 kilometer lange Pionierspad tussen Steenwijk en het Muiderslot is vernieuwd. Met name in de polders heeft de route voor wandelaars een aantal veranderingen ondergaan.

Pakweg 171 kilometer van het vernieuwde lange afstands wandelpad voert door de Noordoostpolder en de Flevopolder. Het is dan ook niet vreemd dat daar juist de meeste wijzigingen zijn doorgevoerd, zegt padcoördinator Anneke Luijendijk. ,,Zeker in Flevoland heb je nog een aantal afgelegen en rustige plekken. We hebben ervoor gezorgd dat de route nu ook wat meer langs horeca komt. We hebben het pad hier en daar wat omgelegd, om het aantrekkelijker te maken. De lengte is ongeveer hetzelfde gebleven.’’

Waterloopbos

Ze geeft een aantal voorbeelden van vernieuwingen: ,,In de Noordoostpolder komen wandelaars nu door het Waterloopbos. Bij Zeewolde komen we nu meer door het centrum en bij Lelystad is nog wat meer te zien onderweg.’’

De unieke combinatie van oud en nieuw maakt dit Pionierspad bijzonder, zegt Luijendijk. De aanpassing van de route was mogelijk dankzij de samenwerking met partijen als Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Het Flevolandschap en een financiële bijdrage van de Provincie Flevoland.

Gedeputeerde Jop Fackeldey van de provincie Flevoland opent het vernieuwde Pionierspad op donderdag 7 november, nabij Paviljoen Het ProefLab in Marknesse.

Flevoland