Vrachtwagen ramt auto op kruising in Emmeloord: één gewonde

videoEen 35-jarige automobilist uit de gemeente Noordoostpolder is vanmorgen gewond geraakt bij een ongeluk met een vrachtwagen in Emmeloord. De truck ramde zijn personenauto vol in de flank op een kruising vlak buiten de bebouwde kom.

Het ongeluk gebeurde even voor 07.00 uur op de verhoogde kruising van de Urkerweg (N351) met de Hannie Schaftweg (N717). De vrachtwagen uit de richting van de A6, vanaf de brug over de Urkervaart, en de auto vanaf de Urkerweg. 

Bekneld

Doordat de klap aan de bestuurderskant plaatsvond, kon de man niet op eigen kracht uit de auto komen. Hij was wel aanspreekbaar. De brandweer heeft een deur moeten verwijderen om de automobilist te bevrijden. De man is vervolgens met onbekend letsel met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. 

De chauffeur van de vrachtwagen, een 26-jarige man uit de Noordoostpolder, kwam met de schrik vrij.

Volledig scherm
De auto liep enorme schade op door de aanrijding met een vrachtwagen in Emmeloord. © GinoPress

De Hannie Schaftweg was vanwege de aanrijding enige tijd afgesloten voor het verkeer. De behoorlijk beschadigde auto werd door een berger opgehaald. De truck kon nog zelf verder rijden. Nadat het wegdek was schoongemaakt, werden de rijbanen weer vrijgegeven.

Op onderstaande kaart is de verkeerssituatie te zien. De vrachtwagen kwam over de N717 vanaf de brug over de Urkervaart. De personenauto wilde vanaf de Urkerweg de weg opdraaien.

Flevoland