Volledig scherm
PREMIUM
Commissaris van de Koning Leen Verbeek neemt de eed af van Jan Westmaas als waarnemend burgemeester van Noordoostpolder. © Provincie Flevoland

Waarnemer Westmaas gaat eerst vooral luisteren in Noordoostpolder

Waarnemend burgemeester Jan Westmaas (65) van Noordoostpolder gaat eerst vooral kijken en luisteren. Op basis daarvan gaat hij bedenken wat er nodig is om de verhoudingen in de gemeente te normaliseren. Of hij daarbij ook met de plotseling vertrokken burgemeester Harald Bouman zal spreken staat nog niet vast.

Westmaas kreeg van de Commissaris van de Koning, Leen Verbeek, de opdracht mee dat hij moet (laten) verkennen hoe de raad, het college van B en W en de ambtelijke organisatie met elkaar omgaan en hun rol en verantwoordelijkheden invullen. Ook moet hij er op toezien dat procedures en bestuurlijke processen ‘helder en eenduidig’ worden toegepast.

  1. Lobby voor Lelylijn krijgt vervolg
    PREMIUM

    Lobby voor Lelylijn krijgt vervolg

    De lobby voor de Lelylijn, een spoor van Lelystad naar Groningen, krijgt op maandag 2 december een vervolg met een groots opgezet congres in Drachten. Zo’n vijftig bestuurders van gemeenten en provincies in Noord-Nederland en rond 500 andere belangstellenden worden er verwacht. Het congres is vooral bedoeld om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en een gezamenlijk standpunt te formuleren, zegt wethouder Anjo Simonse van Noordoostpolder.

Flevoland