Volledig scherm
Burgemeester Aucke van der Werff stopt op 1 oktober in Noordoostpolder. Inwoners van de gemeente kunnen meedenken over de eigenschappen en vaardigheden die zijn opvolger zou moeten hebben. © Gemeente Noordoostpolder

Wat moet de nieuwe burgemeester van Noordoostpolder zijn of hebben?

Moet de opvolger van burgemeester Aucke van der Werff al ervaring hebben in het openbaar bestuur of is het belangrijker dat de nieuwe eerste burger actief is op social media? 

De gemeenteraad van Noordoostpolder roept nadrukkelijk de hulp van de inwoners in bij de zoektocht naar de nieuwe burgervader of -moeder.  De raad heeft een lijst met eigenschappen en vaardigheden opgesomd, waar inwoners minimaal drie en maximaal zes van kunnen aankruisen. 
Aucke van der Werff kondigde eerder dit jaar aan per 1 oktober te stoppen als burgemeester van Noordoostpolder. De pas geïnstalleerde raad wil mede aan de hand van de resultaten van deze enquête een zogenaamde profielschets opstellen. 

 1. Patiëntenstop reumapoli Emmeloord wordt opgeheven
  PREMIUM

  Patiënten­stop reumapoli Emmeloord wordt opgeheven

  Reumapatiënten kunnen vanaf 1 maart weer terecht in de Emmeloordse polikliniek van het Antonius Ziekenhuis. Door een nieuwe samenwerking met de maatschap Fryske Reumatologen kan de patiëntenstop die sinds vorig jaar zomer gold voor reumatologie in alle vestigingen van Antonius worden opgeheven. Verwacht wordt dat de wachttijd hierdoor binnen afzienbare tijd weer kan zijn teruggebracht onder de norm van vier weken, zo heeft het ziekenhuis bekendgemaakt.
 2. Strijdlustig Museum Nagele blijft hopen op erkenning
  PREMIUM

  Strijdlus­tig Museum Nagele blijft hopen op erkenning

  Vanuit de hele wereld komen architectuurstudenten, onderzoekers en ‘gewone’ belangstellenden naar Nagele om daar te zien hoe in de jaren 50 is geprobeerd de ‘maakbare samenleving’ te vertalen in de opzet van een compleet dorp. Museum Nagele houdt al twintig jaar die bijzondere geschiedenis met succes levendig. Maar tot frustratie van het museumbestuur is de erkenning daarvoor in de eigen gemeente ver te zoeken. „Eigenlijk willen ze het liefst dat we onszelf opheffen en de spullen verhuizen naar Schokland.”
 3. Hulp voor 167 gezinnen in gevaar; stichting Emmeloord staat met rug tegen de muur
  PREMIUM
  Video

  Hulp voor 167 gezinnen in gevaar; stichting Emmeloord staat met rug tegen de muur

  Het zijn onzekere tijden voor stichting ‘Samen zijn we er voor elkaar’ uit Emmeloord. De groep vrijwilligers voorziet 167 gezinnen en alleenstaanden van voedsel, omdat zij om verschillende redenen niet in aanmerking komen voor de voedselbank. Dit werk wordt al bijna drie jaar vanuit het huis van de voorzitter gedaan, maar van de gemeente Noordoostpolder en woningcorporatie Mercatus moet dat binnenkort afgelopen zijn. Een nieuwe locatie vinden blijkt echter zeer moeilijk en de tijd begint te dringen. Als er geen nieuw pand gevonden wordt, lijkt het einde verhaal voor de stichting en staat de voorzitter mogelijk op straat. ,,Ik heb geen tranen meer over.”

Flevoland