Weg bij Nagele nog zeker week dicht na crash met tankwagen

videoDe Schokkerringweg bij Nagele blijft zeker nog een week afgesloten. Dat verwacht de provincie Flevoland. Het is onduidelijk welke schade 35.000 liter brandstof heeft veroorzaakt aan weg, berm en sloot.

Hoe vervuild is de berm? Zijn de diesel en benzine diep in het asfalt getrokken? Belangrijke vragen waarop de provincie Flevoland nog geen antwoord heeft, nadat maandagochtend een tankwagen met 35.000 liter kantelde en leeg liep. ,,Dus kunnen wij geen planning maken en niet met zekerheid zeggen hoe lang de weg afgesloten blijft", zegt woordvoerster Annemarie Hadders.

  1. Harde deadline voor nieuwe polikliniek Emmeloord
    PREMIUM

    Harde deadline voor nieuwe polikli­niek Emmeloord

    Antonius Ziekenhuis in Sneek bereidt zich voor op de nieuwbouw van een volledig eigen polikliniek in Emmeloord. De instelling reageert hiermee op de dreiging dat het noodlijdende MC Groep, eigenaar van IJsselmeerziekenhuizen, moet afhaken bij het opzetten van een gezamenlijke kliniek. Uiterlijk 1 december wil Antonius Ziekenhuis weten waar het aan toe is, zegt bestuursvoorzitter Marcel Kuin. Daarna worden de eigen plannen doorgezet.

Flevoland