Op deze plek naast het Waterloopbos laat ondernemer Martin Daniëls een zonnepark aanleggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op deze plek naast het Waterloopbos laat ondernemer Martin Daniëls een zonnepark aanleggen. © Foto Freddy Schinkel

Weinig bijval, maar er komt een zonnepark naast het Waterloopbos: ‘Een lastig besluit’

Hij houdt woord: ondernemer Martin Daniëls laat een zonnepark aanleggen naast het Waterloopbos bij Marknesse. De gemeente Noordoostpolder is er niet blij mee, maar kan een vergunning niet weigeren. Wethouder Linda Verduin spreekt van een ‘lastig besluit’.

4 reacties

 • Hans WH

  2 maanden geleden
  @Evert Koekkoek. U hebt wel een punt om de panelen op de plek van het COA te plaatsen, ook een uitstekende locatie. Maar wat u suggereert dat ik het opneem voor de ondernemer in kwestie. Ik ken de man niet en neem het ook niet voor hem op. Ik blijf erbij dat zo'n panelenveld super lelijk is maar noodzakelijk. Voorlopig moeten wij het er even mee doen.
 • Roland Heerschop

  2 maanden geleden
  We hebben een zonneladder, waarom word die niet gebruikt? Eerst daken vol daarna zon op land. Nu blijven de daken weer leeg, omdat er geen ruimte is op het net door de aanvragen(reserveringen) van de zonneparken. Iets met kip en het ei
 • evert koekkoek

  2 maanden geleden
  @Hans WH, dat de polder geen natuurgebied is bestrijd ik. De polder is prima geschikt voor zonnepanelen, wat dacht u van de plek waar het COA een aanmeldcentrum wilde bouwen? De stikstofrechten van die plek zijn opgekocht door de provincie. Leg daar die panelen neer en een betere compensatie van stikstofrechten kan je jezelf niet wensen. Maar ik begrijp u wel, u neemt het in dit geval op voor een ondernemer die tot het uiterste gaat om zijn zin te krijgen.
 • Hans WH

  2 maanden geleden
  De polder is prima geschikt voor zo'n zonnepanelen veld. Het is namelijk geen natuurgebied. Laten we de natuur haar gang gaan dan staat dit gebied onder water. Is het mooi zo'n park? Nee, absoluut niet. Is het noodzakelijk? Zeker weten van wel. We zullen ooit een betere oplossing vinden om zonenergie op te vangen dus moeten het voorlopig hiermee doen.