Woning en winkel in Kraggenburg zwaar beschadigd door brand

VideoAan de Voorstraat in Kraggenburg heeft vanochtend een felle brand gewoed in een woning en een aangrenzende winkel. De woning is als gevolg van de brand onbewoonbaar geworden, zo meldt de Veiligheidsregio Flevoland. Er vielen geen gewonden.

De brand brak vanochtend vroeg uit in een woning in het dorp, zo laat de brandweer weten. Ook een naastgelegen winkel, dat onder meer kachels verkoopt, raakte door de brand zwaar beschadigd. De vlammen sloegen hoog uit het dak, maar na een uur was het vuur onder controle. 

De woning heeft door de brand flinke schade opgelopen en is daardoor onbewoonbaar geworden. Op het moment van de brand waren er mensen in het huis aanwezig, maar zij konden op tijd vluchten. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. Bij het bedwingen van de vlammen werden brandweerlieden uit Ens en Vollenhove geassisteerd door een hoogwerker uit Kampen. 

Rookontwikkeling 

Tijdens de brand was sprake van flinke rookontwikkeling, dat laag door Kraggenburg trok. De politie adviseerde omwonenden en nieuwsgierigen daarom om uit de rook te blijven of naar binnen te gaan, tot de situatie onder controle was.

Volledig scherm
De brandweer blust de brand in Kraggenburg © Jeffrey Korte/GinoPress

Flevoland