Volledig scherm
Pier + Horizon van Paul de Kort. © Eigen foto

Zevende landschapskunstwerk Flevoland geopend

KRAGGENBURG - Het zevende landschapskunstwerk van Flevoland is een feit. Gedeputeerde Michiel Rijsberman en de voorzitter van Natuurmonumenten, Hans Wijers 'openden' vrijdag aan de Zwartemeerdijk bij Kraggenburg Pier + Horizon van Paul de Kort.

Het zevende landschapskunstwerk ligt in het Zwarte Meer. Pier+Horizon bestaat uit een 135-meter lange steiger, waar omheen vijftien 'kraggen' in het water liggen. Deze kraggen zijn drijvende bakken, gevuld met rietkragen, die meebewegen met de wind en de stroming. In het landschapskunstwerk weet kunstenaar Paul de Kort op bijzondere wijze een verbinding te leggen tussen de geschiedenis van de locatie, het huidige gebruik van het meer als natuurgebied en de geschiedenis van de beeldende kunst en Land Art in het bijzonder.

Gedeputeerde Michiel Rijsberman: "Flevoland is de provincie van de landschapskunst. Nergens ter wereld staan per vierkante meter zoveel landschapskunstwerken als in onze provincie. Zij benadrukken de kwaliteiten van het door mensenhanden geschapen landschap met zijn grootschaligheid, ruimte en lange lijnen. Hiermee dragen ze op unieke wijze bij aan onze culturele identiteit, aan het verhaal van Flevoland."

Vanaf vandaag is het kunstwerk eigendom van de gemeente Noordoostpolder. Morgen en overmorgen zijn er rondleidingen bij alle Land Art werken in Flevoland.

Flevoland