Volledig scherm
archieffoto © RGBStock

Zilver voor Multi Culti Kraggenburg

UTRECHT/KRAGGENBURG - De Werkgroep Multi Culti Kraggenburg heeft zaterdag met het project Razem de tweede prijs gewonnen van de landelijke finale van de leefbaarheidswedstrijd Kern met Pit. De werkgroep Multi Culti Kraggenburg vertegenwoordigde de provincie Flevoland na in januari als beste te zijn beoordeeld van alle Flevolandse initiatieven.

Zaterdag presenteerden de twaalf provinciale winnaars zich in het Geldmuseum Utrecht. Razem is een project dat de integratie van migranten en dorpelingen wil bevorderen en daarmee wil aantonen hoe plezierig het wonen in Kraggenburg is. De werkgroep Multi Culti presenteerde zich met een korte inleiding van dorpsvoorzitter Jules Overmars, een promotiefilm gemaakt door FP-Video en een afsluiting door de Nederlandse zin "Samen maken we er iets moois van", uitgesproken door Raquel en Guusta van de werkgroep, in respectievelijk het Spaans en het Pools. De jury was van mening dat Razem, Pools voor 'welkom' een gedurfd project is dat een voorbeeld kan zijn voor andere plaatsen. De tweede prijs leverde de werkgroep 200o euro op. Winnaar in Utrecht was het project MoesMobiel in Haarlem, goed voor 3000 euro en de Gouden Kern met Pit. Dat ging om het aanleggen van een grote moestuin op een braakliggend bouwterrein.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Flevoland