Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

500 reizigers vast in trein bij station Nunspeet na aanrijding

updateHet treinverkeer tussen Nunspeet en Harderwijk was vanmiddag gestremd als gevolg van een aanrijding met een persoon. Een trein met 500 reizigers stond meer dan een uur stil bij station Nunspeet.

De aanrijding vond even na 13.00 uur plaats, bij de spoorwegovergang aan het Groenelaantje in Nunspeet. Volgens een NS-woordvoerder zaten zo’n 500 mensen in de trein. Zij konden hun reis voorlopig niet vervolgen. ,,Het gaat om de trein van Leeuwarden naar Rotterdam. In de trein zitten ook supporters die onderweg zijn naar Feyenoord,’’ vervolgt de woordvoerder. De Rotterdamse voetbalclub speelt vanavond om 18.55 uur tegen Glasgow Rangers. 

Tegen 14.20 uur was het onderzoek afgerond en kon de gestrande trein verder rijden in de richting van Amersfoort. De wedstrijd kwam voor de gestrande Feyenoord-supporters niet in gevaar. De Nederlandse Spoorwegen verwachtte dat de dienstregeling tussen Zwolle en Amersfoort tegen 16.30 uur zou worden hervat, maar dit werd halverwege de middag bijgesteld naar 15.45 uur.

Bussen

Tussen ‘t Harde en Putten werd vervangend busvervoer ingezet. De reizigers in de gestrande trein op station Nunspeet komen in aanmerking voor compensatie.

Denk je aan zelfmoord? Praat erover. Bel 0900-0113 of chat via 113.nl. 24/7 open, anoniem en vertrouwelijk.

Veluwe