Volledig scherm
Zoekactie naar vermiste Ellen Hagenbeek op de Veluwse hei. foto Bram van de Biezen

Aangetroffen lichaam in natuurgebied is van vermiste Nunspeetse Ellen Hagenbeek

Het lichaam dat vanmorgen is aangetroffen in de omgeving van Nunspeet blijkt inderdaad van de vermiste Ellen Hagenbeek uit die plaats. Dat laat de politie weten in een bericht op Facebook.

Het stoffelijk overschot werd vanochtend na een tip in een natuurgebied langs de N310 tussen Nunspeet en Elspeet gevonden. De politie sluit een misdrijf uit. 

De Nunspeetse verdween afgelopen maandagavond en verliet daarbij haar woning zonder jas en tas. Haar auto werd een dag later aan de Elspeterweg tussen Nunspeet en Elspeet gevonden. De politie zette een grootscheepse zoektocht op touw waarbij zowel speurhonden als paarden en een helikopter werden ingezet.

Ook vandaag werd de zoektocht voortgezet, ditmaal samen met familie van de Nunspeetse en gespecialiseerde vrijwilligers. In het gebied dat daarbij is afgezocht werd uiteindelijk het lichaam niet gevonden. De tip die de politie kreeg leidde naar het natuurgebied langs de N310 tussen Nunspeet en Elspeet. Identificatie bevestigt nu dat het inderdaad om de 47-jarige vrouw uit Nunspeet gaat. 

  1. Witte maskers en rasta-haar: mogelijk verband woningovervallen Ermelo, Hierden en Vierhouten

    Witte maskers en ras­ta-haar: mogelijk verband woningover­val­len Ermelo, Hierden en Vierhouten

    De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt de recherche dat het om jonge mannen gaat, één van hen heeft vermoedelijk opvallend halflang rasta-haar.

Veluwe