Volledig scherm
Het kunstwerk in de tunnel bij de Zandenplas © Politie Nunspeet

Agent springt bij voorbijganger op motor tijdens jacht op ‘kunstenaar’ in Nunspeet

Een politieman in Nunspeet heeft vanmiddag op heldhaftige wijze een illegaal opererende kunstenaar gearresteerd. De agent sprong achter op de motor van een voorbijganger die te hulp schoot. Na een korte achtervolging kon een 27-jarige man uit Ermelo worden ingerekend.

Hij was voor zijn aanhouding bezig om een muurschildering in het tunneltje bij de Zandenplas aan te brengen.  Toen de kunstenaar de politie ontwaarde, ging hij er snel met de fiets vandoor. Het strand rond de Zandenplas op. ‘Te voet was de man niet bij te houden en met de auto rond de plas was ook lastig. Een collega met fiets zette de achtervolging in maar raakte bij die ‘volgactie op hoog tempo’ gewond en moest zijn achtervolging staken', schrijft de politie op Facebook.

Complimenten

Een collega kon de jacht echter vervolgen dankzij de man die de politie getipt had. ‘Hij was op de motor, veel tijd was er niet nodig of een collega zat achterop. Met de motor is de achtervolging verder ingezet waarna de vluchtende verdachte snel was ingehaald. Hij zag dat hard verder fietsen geen zin had en gaf zich over. De man is aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex in Apeldoorn. Hij zal zich naar alle waarschijnlijkheid op een later tijdstip voor de rechter mogen verantwoorden. Complimenten voor de hulp die de voorbijganger bood, bedankt!’ 

Volledig scherm
De kunstenaar is ingerekend. © Politie Nunspeet
 1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

  Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

  Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.
 2. Tienduizenden accu’s in zeecontainers: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?
  PREMIUM

  Tienduizen­den accu’s in zeecontai­ners: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?

  Een jaar na de allesverwoestende brand in een accuopslag van Stella Fietsen in Nunspeet liggen nog altijd tienduizenden risicovolle fietsaccu's in zeecontainers. Omwonenden maken zich intussen zorgen over de noodopslag en de gevolgen van een nieuwe brand. Hoogleraar Ira Helsloot, dé autoriteit op het gebied van brand- en crisisbestrijding, stelt: ,,Dit is een onwenselijke situatie.” Stella en de brandweer benadrukken dat het gaat om ‘aanvaardbare risico's’.

Veluwe