Al meer dan 20 tips over overval op landhuis in Vierhouten

videoIn amper een etmaal heeft de politie ruim 20 tips ontvangen over de overval op een ouder echtpaar in een landhuis in Vierhouten. De overval werd dinsdagavond behandeld in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht.

Bij de overval op het echtpaar op 13 maart namen de daders een kluis met sieraden mee. Het gaat om broches, ringen, armbanden en een gouden halsketting. De twee overvallers die het echtpaar in hun landhuis aan de Tongerenseweg overvielen spraken hun slachtoffers op ‘relatief beleefde’ toon toe. Ze tutoyeerden de bewoners niet. De twee bewoners werden bij de overval op bed vastgebonden.

Ruud

De daders -een vrij grote man en een beduidend kleinere- gingen er na anderhalf uur in het huis geweest te zijn vandoor in de zwarte Volkswagen Golf van het echtpaar. Mogelijk heet één van de daders Ruud, want zo werd één van de overvallers door de ander aangesproken. De bewoners wisten niet wie van de twee mogelijk Ruud heette. Politiewoordvoerder Anne Coenen meldde in de uitzending dat de kans ook bestaat dat het valse naam is en dat er dus helemaal geen Ruud in het spel is.

Nadat de bewoners zich wisten te bevrijden, werd de politie gealarmeerd. Een grootschalige zoekactie met onder meer een politiehelikopter werd op touw gezet om de overvallers op te sporen.

Twee dagen na de overval werd de zwarte Volkswagen Golf door een medewerker van Staatsbosbeheer op een bosperceel bij Elspeet gevonden, op zo’n tien kilometer van het landhuis in Vierhouten. In de buurt van de auto werd ook de opengebroken kluis gevonden.

Lees onder de foto verder.

De vluchtauto werd teruggevonden in het bos bij Elspeet.
Volledig scherm
De vluchtauto werd teruggevonden in het bos bij Elspeet. © Politie

Volgauto’s

In de uitzending werd ook stilgestaan bij camerabeelden uit Vierhouten. Na de overval reden twee auto's, een Jeep en een rode Peugeot,  achter de vluchtauto aan. Vlak voor de overval reden deze twee auto’s ook achter elkaar in de richting van het landhuis. Mogelijk kregen de twee overvallers hulp van de inzittenden van deze twee auto’s, al sluit de politie niet uit dat de inzittenden van deze wagens ook niets met de overval te maken hebben. Zij komt dan ook graag in contact met de bestuurders van de Jeep en de rode Peugeot.

Bekijk hier het item in de uitzending van Opsporing Verzocht terug.

De twee bewoners werden bij de overval opgesloten.
Volledig scherm
De twee bewoners werden bij de overval opgesloten. © Stefan Verkerk/news united

Veluwe