Volledig scherm
De aanrijding vond plaats op de spoorwegovergang Eperweg in Nunspeet. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. © Stefan Verkerk

Automobilist komt om bij botsing met trein in Nunspeet

Een automobilist is vanavond om het leven gekomen bij een botsing met een trein. Het ongeluk tussen de auto en een intercity gebeurde ter hoogte van Nunspeet. Het treinverkeer tussen 't Harde en Nunspeet is gestremd.

Het ongeluk vond tegen 20.40 uur plaats bij de spoorwegovergang op de Eperweg in Nunspeet. De NS verwacht dat de dienstregeling omstreeks 23:30 uur weer kan worden hervat. ,,De Eperweg is vanaf de snelweg in beide richtingen afgesloten. Dit gaat ook nog wel enige tijd duren,'' vertelt een woordvoerder van de politie tegen 22.20 uur. 

Treinreizigers tussen Zwolle en Amersfoort kunnen omrijden via Apeldoorn of Lelystad. Ook zijn er stopbussen tussen 't Harde en Nunspeet ingezet.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeluk.

Volledig scherm
© anp
  1. Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristenbelasting groot vraagteken
    PREMIUM

    Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristen­be­las­ting groot vraagteken

    Steeds meer Veluwenaren bieden een slaapplek aan op boekingssite Airbnb. Toch is het voor gemeenten nog altijd lastig grip te krijgen dit relatief jonge fenomeen. Lokale overheden hebben vaak geen idee welke inwoners hun woning te huur aanbieden en het innen van toeristenbelasting gebeurt veelal op goed geluk. ,,We vertrouwen er maar op dat Airbnb'ers zich netjes aan de regels houden.’’

Veluwe