Volledig scherm
PREMIUM
Vakantiepark Bad Hoophuizen in Hulshorst. © Droomparken

Bad Hoophuizen in Hulshorst wil ook in winter volle bak

Nog 150 chalets erbij en Bad Hoophuizen is voorlopig klaar. Jonge gezinnen uit de Randstad weten het vakantiepark aan het Veluwemeer weer te vinden.

Langzaam maar zeker komt het einde in zicht van de herontwikkeling van vakantiepark Bad Hoophuizen in Hulshorst. Eigenaar Droomparken wil de komende jaren nog eens 150 nieuwe chalets realiseren, waardoor het totaal uitkomt op ongeveer 500. ,,We gaan de laatste fase in en verwachten de complete metamorfose van Bad Hoophuizen eind 2021 af te ronden", zegt projectontwikkelaar Andries Bruil.

  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe