Volledig scherm
PREMIUM
De wateroverlast in 2014 was de druppel voor Elspeet en de gemeente Nunspeet. In sommige straten stond het water toen tientallen centimeters hoog. © Bram van de Biezen

Behoort wateroverlast in Elspeet definitief tot het verleden? ‘Het is wel minder geworden’

De waterberging van 1250 kuub die vorig jaar is gebouwd onder de parkeerplaats bij de Dorpskerk moet voor eens en altijd een einde maken aan de wateroverlast in Elspeet. Maar is dat ook gelukt? Behoort de waterproblematiek definitief tot het verleden? 

Wanneer het flink begint te plenzen, houden de inwoners van Elspeet hun hart vast. De afgelopen jaren had het dorp meerdere malen te lijden onder aanzienlijke wateroverlast. In juli 2014 was het zelfs zo erg dat Elspeet afgesloten raakte van de rest van de Veluwe als gevolg van een hoosbui. In sommige straten stond het water tientallen centimeters hoog. 

  1. Witte maskers en rasta-haar: mogelijk verband woningovervallen Ermelo, Hierden en Vierhouten

    Witte maskers en ras­ta-haar: mogelijk verband woningover­val­len Ermelo, Hierden en Vierhouten

    De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt de recherche dat het om jonge mannen gaat, één van hen heeft vermoedelijk opvallend halflang rasta-haar.

Veluwe