De wateroverlast in 2014 was de druppel voor Elspeet en de gemeente Nunspeet. In sommige straten stond het water toen tientallen centimeters hoog.
Volledig scherm
PREMIUM
De wateroverlast in 2014 was de druppel voor Elspeet en de gemeente Nunspeet. In sommige straten stond het water toen tientallen centimeters hoog. © Bram van de Biezen

Behoort wateroverlast in Elspeet definitief tot het verleden? ‘Het is wel minder geworden’

De waterberging van 1250 kuub die vorig jaar is gebouwd onder de parkeerplaats bij de Dorpskerk moet voor eens en altijd een einde maken aan de wateroverlast in Elspeet. Maar is dat ook gelukt? Behoort de waterproblematiek definitief tot het verleden? 

Wanneer het flink begint te plenzen, houden de inwoners van Elspeet hun hart vast. De afgelopen jaren had het dorp meerdere malen te lijden onder aanzienlijke wateroverlast. In juli 2014 was het zelfs zo erg dat Elspeet afgesloten raakte van de rest van de Veluwe als gevolg van een hoosbui. In sommige straten stond het water tientallen centimeters hoog. 

  1. Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territorium uit
    PREMIUM
    video

    Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territori­um uit

    Dat de wolven op de Noord-Veluwe op verkenningstocht zijn, bleek onlangs al uit drollen die werden gevonden op plekken die voorheen nog wolf-vrij waren. Nu zijn er ook bewegende beelden die bewijzen dat de roedel hun Veluwse territorium uitbreidt. Boswachter Lennard Jasper Staatsbosbeheer Noord-Veluwe stelt ze namens het Wolvenmeldpunt beschikbaar. ,,Dit zijn beelden waar we niet op hadden gerekend.’’

Veluwe