Volledig scherm
De auto zoals deze 18 jaar geleden over de A28 reed. En een foto van hoe Johannes Versfeld we in 2000 uitzag. © Politie.nl

Beloning van 20.000 euro voor gouden tip ontplofte autobom op A28 bij Nunspeet

Het is vandaag precies achttien jaar geleden dat op snelweg A28 ter hoogte van Nunspeet een bom onder de auto van Johannes Versfeld ontplofte. De 45-jarige inwoner van ’t Zandt (provincie Groningen) raakte zwaargewond. De zaak is nooit opgelost. De politie vraagt hernieuwde aandacht voor de aanslag. 

De bom ontplofte op 23 november 2000 tussen 10.00 en 10.30 uur. Versfeld overleefde de aanslag, maar raakte wel invalide als gevolg van de ontploffing. Zijn destijds 10-jarige zoontje, die ook in de auto zat, bleef ongedeerd. De aanslag heeft een enorme impact gehad op Versfeld, zijn familie en met name op zijn zoon.

Beloning

Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 20.000 euro uit voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. Om extra aandacht te genereren, staat de zaak ook op de coldcasekalender 2018. In 2017 werd deze speciale kalender voor het eerst uitgedeeld in gevangenissen. Alle dertigduizend gedetineerden kregen de kalender en dat leverde zoveel tips op dat de politie in 2018 met een nieuwe editie kwam.

De politie hoopt door de zaak onder de aandacht te brengen nieuwe tips binnen te krijgen.

Veluwe