Volledig scherm
© Herman Nijman

Bestuur vv Nunspeet stapt op

NUNSPEET - Het bestuur van vv Nunspeet is opgestapt. Ondanks herhaalde oproepen van voorzitter Kees Heiwegen kon geen secretaris of penningmeester worden gevonden.

De functie van secretaris was al een jaar vacant. Een driekoppig interim-bestuur neemt de honneurs voorlopig waar, maar wel met het idee dat er in mei volgend jaar een nieuw bestuur aantreedt.

Heiwegen en de vijf andere bestuursleden lieten deze week op een Algemene Ledenvergadering weten af te treden, dan wel zich niet herkiesbaar te stellen. De voorzitter deed de afgelopen maanden tot twee keer toe een indringende oproep aan leden van de voetbalvereniging om de twee openstaande posities in het bestuur op te vullen. Dat leidde wel tot reacties en gesprekken, maar niet tot een nieuwe penningmeester of secretaris.

"Het is voor de vv Nunspeet geen rustige periode", schreef de voorzitter aan zijn leden. "Revitalisering van het sportpark, de financiële situatie en de besluiten die hierover genomen moeten gaan worden zijn cruciaal voor de vereniging voor een lange periode." Zaken die volgens Heiwegen vragen om een 'professioneel, deskundig en voltallig bestuur'.

Henk Makkink is deze week verkozen tot voorzitter ad-interim, Eibert ten Brink neemt als penningmeester de honneurs waar tot mei en Arnold Zoet als secretaris. In mei 2017 moet er dan een nieuw bestuur zijn.

Veluwe