Volledig scherm
PREMIUM
Het steegje dat de Stationslaan en het parkeerterrein aan de Haverkamp in Nunspeet met elkaar verbindt. © Google Streetview

Bewoners dorpscentrum Nunspeet zijn overlast kroegbezoekers spuugzat

Bewoners van het dorpscentrum van Nunspeet zijn de overlast die wordt veroorzaakt door uitgaanspubliek spuugzat. De problematiek is al talloze malen gemeld bij de gemeente en de politie, maar tot een oplossing dat heeft dat nog niet geleid.

Het steegje dat de Stationslaan en het parkeerterrein aan de Haverkamp met elkaar verbindt, blijkt een geliefde hangplek onder kroegbezoekers. Ze gebruiken het donkere hoekje om alvast wat drank naar binnen te werken, voordat ze bij de kroegen naar binnengaan. Na een stapavond ligt de steeg bezaaid met glaswerk, lege zakjes wiet en cokepapiertjes. Buurtbewoners klagen daarnaast over opgedroogde kots die zij aantreffen voor hun deur. Er zou zelfs meerdere keren in brievenbussen zijn geürineerd.

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe