Volledig scherm
Een van de beschadigde auto's na het ongeluk. © Stefan Verkerk

Botsing tussen drie auto's levert verkeersproblemen op rond A28 bij Nunspeet

Door een ongeluk op de Elspeterweg bij Nunspeet zijn aan het eind van de middag grote verkeersproblemen ontstaan op en rond de A28. Bij het ongeval waren drie voertuigen betrokken.

Bij de aanrijding tussen de drie voertuigen raakten twee auto's flink beschadigd. De auto's moesten worden weggehaald met een verkeersinfarct tot gevolg op de afritten van de A28. De vertragingstijd liep op tot zo'n veertig minuten. Op de A28 tussen Harderwijk en Nunspeet stond file op de rijbaan richting Zwolle en op de rijbaan richting Amersfoort stond het tussen ‘t Harde en Nunspeet vast.

Ondanks dat de voertuigen inmiddels zijn weggehaald, staan er nog steeds files. Die nemen wel af. Na het ongeluk werd één persoon door ambulancepersoneel gecontroleerd, maar diegene hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

  1. ‘Overdreven’ boete kwijtgescholden na boerenprotest bij politiebureau in Nunspeet
    PREMIUM
    Video

    ‘Overdreven’ boete kwijtge­schol­den na boerenpro­test bij politiebu­reau in Nunspeet

    De politie heeft een Nunspeetse boer vrijdagmiddag een verkeersboete kwijtgescholden nadat hij met een aantal andere boze boeren op trekkers verhaal kwam halen op het politiebureau in Nunspeet. De boer, Wicher van den Berg, kreeg de prent omdat hij geen zogeheten ‘afgeknotte driehoek’ voerde op zijn trekker toen hij als actievoerder appels ophaalde om uit te delen aan het publiek. ‘Niet handig, die bekeuring’, oordeelt de politie achteraf.

Veluwe