Sander Klugt is boos op Facebook.
Volledig scherm
PREMIUM
Sander Klugt is boos op Facebook. © Bram van de Biezen (bewerking: de Stentor)

Boze Sander uit Nunspeet deelt heftige foto nadat Facebook zijn Zwarte Pieten verwijdert: ‘Mag dit wel?’

‘Hypocriet’ en ‘onbegrijpelijk’. Sander Klugt uit Nunspeet kan er niet bij dat Facebook al zijn foto’s van intochten van Sinterklaas heeft verwijderd. ,,Waren mijn foto's discriminerend of zetten ze aan tot haat? Absoluut niet.’’

 1. Dirigent langs de deuren om muzikale ode Nunspeetse mantelzorgers op cd te zetten
  PREMIUM

  Dirigent langs de deuren om muzikale ode Nunspeetse mantelzor­gers op cd te zetten

  Geen kerk, geen koor en geen concert. Maar de muziek blijft. Het jaarlijkse Classic Night Concert voor de mantelzorgers in Nunspeet wordt op een cd gezet die de doelgroep krijgt. Tenminste, als er genoeg geld wordt ingezameld. De donaties komen al binnen via crowdfunding en vanaf maandag trekt initiatiefneemster, zangeres en dirigente Annemarie de Jong (52) met een collectebus langs de deuren.
 2. Zwarte Piet in de ban bij Bol.com, webcare reageert gevat op kritische reacties

  Zwarte Piet in de ban bij Bol.com, webcare reageert gevat op kritische reacties

  Bol.com gaat de term ‘Zwarte Piet’ niet meer gebruiken in de teksten over producten die het verkoopt. In plaats daarvan wordt in onder meer titels en productomschrijvingen het woord ‘Piet’ gebruikt. Verkooppartners krijgen tot eind september de tijd om hun assortiment aan te passen. Dat maakt de grootste online winkel van de Benelux vandaag bekend. ,,Iedereen moet bij ons terecht kunnen en zich tegelijkertijd welkom voelen”, laat een woordvoerder weten.

Veluwe