Archiefbeeld ter illustratie
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP

Brandstichter dankzij publiek aangehouden in Nunspeets bos

Een man die onder invloed van alcohol verkeerde, is dinsdagmiddag in het Zandenbos bij Nunspeet aangehouden op verdenking van brandstichting. Omstanders hadden gezien hoe de man met een weggeworpen peuk brand stichtte in een stuk bos, waarna hij met  een tak het vuur ging voeden. 

Toen de gealarmeerde politie samen met de brandweer arriveerde stond een stuk van 20 bij 20 meter bos in brand.  Op aanwijzing van het publiek kon de aanstichter van het vuur aangehouden worden. Later bleek in het politiebureau dat de man alcohol gedronken had. De brandweer heeft het vuur geblust en kon voorkomen dat  een groter stuk bos verloren ging. 

  1. Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territorium uit
    PREMIUM
    video

    Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territori­um uit

    Dat de wolven op de Noord-Veluwe op verkenningstocht zijn, bleek onlangs al uit drollen die werden gevonden op plekken die voorheen nog wolf-vrij waren. Nu zijn er ook bewegende beelden die bewijzen dat de roedel hun Veluwse territorium uitbreidt. Boswachter Lennard Jasper Staatsbosbeheer Noord-Veluwe stelt ze namens het Wolvenmeldpunt beschikbaar. ,,Dit zijn beelden waar we niet op hadden gerekend.’’

Veluwe