De Nunspeetse burgemeester Breunis van de Weerd wordt beschuldigd van genderdiscriminatie.
Volledig scherm
PREMIUM
De Nunspeetse burgemeester Breunis van de Weerd wordt beschuldigd van genderdiscriminatie. © Henri van der Beek

Burgemeester Nunspeet beschuldigd van genderdiscriminatie: ‘Wil gewoon bij naam worden genoemd’

Een 46-jarige inwoner van de gemeente Nunspeet heeft bij de politie aangifte gedaan tegen burgemeester Breunis van de Weerd wegens genderdiscriminatie. De aangifte volgt uit onvrede over de manier van communiceren van de gemeente, die inwoners standaard met ‘mijnheer’ of ‘mevrouw’ adresseert. De gemeente Nunspeet zegt zich van geen kwaad bewust te zijn.

35 reacties

 • R Barlaeus

  2 jaar geleden
  Erg overdreven om een aangifte te doen tegen de burgemeester. Ook erg onvriendelijk om tegen de baliemedewerk(st)er uit te vallen over he de persoon aangesproken werd. Deze specifieke persoon wenst op een specifieke manier, naar zijn/haar/ wens aangesproken te worden. De baliemedewer(st)er was beleefd en had ook kunnen zeggen: He jij daar, met die grote neus. Of: He pipo, of manwijf, of appelflap je bent aan de beurt. Beste was: LHBTIQAPC, je bent aan de beurt!
 • T blankhorst

  2 jaar geleden
  Geachte meneer uit Nunspeet Wat vervelend, meneer, dat ze u zomaar meneer noemen. Ik kan me voorstellen, meneer, dat ze u zomaar aanspreken met meneer belachelijk is. Meneer: ik zou dat ook niet pikken meneer. Natuurlijk, meneer, doet u dat niet om de aandacht. Meneer gaat niet in protest maar dreigt meteen met een aangifte. Ik wens die meneer veel succes. Natuurlijk, meneer, ga je dit winnen Zo steekt Nederland inmiddels in mekaar. Nog een prettig leven, meneer,
 • Johan Tonnis

  2 jaar geleden
  Ongelooflijk, waar gaan we naar toe in ons land. Pfff doe even normaal.
 • jos zoet

  2 jaar geleden
  Nederland begint een knap zielig landje te worden..
 • A Zonnenberg

  2 jaar geleden
  Echt belachelijk doe even normaal