Burgemeester Breunis van de Weerd met zijn vrouw.
Volledig scherm
Burgemeester Breunis van de Weerd met zijn vrouw. © Bram van de Biezen

Burgemeester Nunspeet: ‘jong en oud moeten helpen deze crisis te bestrijden’

Burgemeester Breunis van de Weerd van de gemeente Nunspeet drukt inwoners op het hart de corona-maatregelen na te leven. Hij richt zich daarbij specifiek op jongeren. ‘Ik wil jullie dringend verzoeken de overheidsmaatregelen goed op te volgen. Jouw handelen kan grote gevolgen hebben voor kwetsbare mensen in jouw omgeving’. 

In een open brief maant de burgemeester inwoners tot kalmte en benadrukt hij dat de maatregelen ‘hard nodig’ zijn. ‘We leven in een bijzondere periode. Het aantal coronabesmettingen stijgt. Ook in onze regio, ook in Nunspeet. Ik heb grote waardering voor de wijze waarop breed opvolging gegeven is aan de afgekondigde maatregelen’.

Van de Weerd doet in de open brief een dringend beroep op Nunspeetse jongeren. ‘Al behoren jullie niet tot de risicogroep, ook jullie maken je vast zorgen en zullen last hebben van de maatregelen. Weet dat veel mensen erg hard werken om alles weer normaal te laten zijn. Daar hebben we ook jullie hulp bij nodig. Gezamenlijk – jong en oud – moeten we helpen om deze crisis te bestrijden’. 

De volledige brief is te vinden op de website van de gemeente Nunspeet.

Veluwe