Op de weekmarkt die vanochtend werd gehouden in het centrum van Nunspeet, werden extra maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de weekmarkt die vanochtend werd gehouden in het centrum van Nunspeet, werden extra maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. © Bram van de Biezen

Burgemeester Nunspeet: relatief hoge aantal coronabesmettingen in dorp 'verontrustend’

In Nunspeet grijpt de coronacrisis sneller om zich heen dan in omliggende plaatsen. Uit de meest recente cijfers van het RIVM blijkt dat er in het dorp 112,8 besmettingen zijn per 100.000 inwoners. Waarom juist Nunspeet zo hard wordt getroffen, is onduidelijk. 

 1. Harderwijk is dé plek voor alle dieren in nood op de Noordwest-Veluwe, negen gemeenten doen mee
  PREMIUM

  Harderwijk is dé plek voor alle dieren in nood op de Noord­west-Veluwe, negen gemeenten doen mee

  De opvang en het transport van dieren in nood wordt vanaf dit jaar op de Noordwest-Veluwe geregeld door één dierenopvang en één dierenambulance-organisatie. Robin Schalij van Dierencentrum de Ark in Harderwijk heeft daarover afspraken gemaakt met de alle gemeenten in de regio. Met name voor Putten een verademing, waar ze de afgelopen jaren al twee ambulancediensten versleten.
 1. Platgedrukte agent in Capitool: 'Dacht dat ik dood zou gaan'
  Play

  Platgedruk­te agent in Capitool: 'Dacht dat ik dood zou gaan'

 2. de Stentor Week Update: start vaccinatie en brand in Deventer
  Play

  de Stentor Week Update: start vaccinatie en brand in Deventer

  17 januari

Veluwe