Volledig scherm
De brandweer probeerde nog iets van het busje te redden. © Facebook Brandweer Harderwijk

Busje uitgebrand bij tankstation A28: ‘Ze kwamen nog een brandblusser halen...’

Op de A28 in de buurt van Hulshorst is bij een tankstation een busje volledig uitgebrand. De bestuurders probeerden volgens een medewerker van het tankstation de brand nog te blussen, maar waren te laat.

De brandweer kreeg rond 09:00 uur een melding binnen van een brandend voertuig bij het Esso-tankstation Willemsbos langs de A28. Het ging volgens een medewerker van het tankstation om een Opel Vivaro, die volledig verloren ging. Hoe het vuur heeft kunnen ontstaan, is niet bekend. 

De inzittenden van de auto, volgens de medewerker van het tankstation Roemenen, deden nog verwoede pogingen de vlammen te doven. ,,Zij kwamen in het tankstation een brandblusser halen, maar daarna moet je 500 meter terug naar de plek van de brand. Ze waren te laat.” De brandweer kwam er daarna bij om het vuur alsnog te blussen. Andere auto's hadden geen last van het brandende voertuig. 

Opluchting

Bij het tankstation heerst opluchting over het feit dat de bus op de parkeerplaats in brand vloog en niet in de buurt van de benzinepompen. Ook werd voorkomen dat het vuur oversloeg naar de bomen rond de parkeerplaats. ,,Die waren gelukkig nog nat", aldus de medewerker. ,,Het is een bosrijke omgeving. Stel je voor dat er een bosbrand was ontstaan.”

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe