Volledig scherm
PREMIUM
De spoorwegovergang op de Elspeterweg in Nunspeet. © Bram van de Biezen

Camera geplaatst bij ‘beruchte’ spoorwegovergang in Nunspeet

ProRail heeft een camera geplaatst bij de spoorwegovergang op de Elspeterweg in Nunspeet. Deze moet inzicht geven in het gedrag van weggebruikers. De spoorbeheerder hoopt dat het cameratoezicht bijdraagt aan het vinden van een oplossing voor de verkeersonveilige situaties op de overweg. 

,,De camera houdt toezicht op de overweg om het gebruik te monitoren’’, aldus Aldert Baas, woordvoerder van ProRail. ,,Vooral met het oog op stilstaand verkeer, dat soms voor gevaarlijke situaties zorgt op de overweg. We willen weten hoe die situaties ontstaan en hoe vaak ze voorkomen op deze locatie?’’ Als ProRail dat eenmaal in beeld heeft, kan volgens Baas worden gezocht naar een oplossing. 

  1. Beveiligster Claudia (33) uit Ermelo switcht naar de ouderenzorg, met dank aan oma
    PREMIUM

    Beveilig­ster Claudia (33) uit Ermelo switcht naar de ouderen­zorg, met dank aan oma

    Van het in toom houden van opdringerige hooligans in de Amsterdam Arena, naar het bijstaan van dementerende senioren. Het is nogal een carrière-switch die Claudia Hoksberg (33) uit Harderwijk onlangs nam. Ze is een van de 174 gastheren en -dames die Zorggroep Noordwest-Veluwe heeft kunnen inlijven dankzij extra overheidsgeld. Hun taken zijn tweeledig: het werk van verplegend personeel verlichten en het leven van de bewoners veraangenamen.

Veluwe