Volledig scherm
Zo zou een overdekt parkeerterrein met een zonnedag er ongeveer uit moeten zien. © CDA Nunspeet

CDA Nunspeet wil overdekt parkeerterrein met zonnedak op sportpark De Wiltsangh

Op sportpark De Wiltsangh in Nunspeet moet een overdekt parkeerterrein worden aangelegd. Op het dak kunnen dan zonnepanelen worden geplaatst. Dat betoogt het lokale CDA. 

Met het ondertekenen van het Gelders Energieakkoord, in 2015, heeft de gemeente Nunspeet zich gecommitteerd aan de ambitie om in 2050 volledig energieneutraal te zijn. Dat betekent dat er werk aan de winkel is, zegt het CDA. De gemeente Nunspeet moet de komende jaren grote stappen zetten op het gebied van duurzame energie, wil zij de doelstellingen uit het akkoord halen. 

,,Het halen van deze doelstelling is een enorme uitdaging’’, aldus CDA-raadslid Erik Schipper. ,,Een uitdaging die, gegeven de omgevingsinvloeden van klimaatverandering en regelgeving, steeds verder in een keurslijf wordt geperst. Dat betekent dat de tijd van ‘hoe gaan we het nu doen’ echt omgezet moet worden naar ‘zo gaan we het doen’.’’

Dak met zonnepanelen

Daarom pleit het CDA voor de aanleg van een overdekt parkeerterrein op sportpark De Wiltsangh, dat de komende jaren ingrijpend wordt verbouwd. Op het dak worden dan zonnepanelen geplaatst. 

Veluwe