Volledig scherm
De A28 tussen Nunspeet en 't Harde. © Google Streetview

CDA wil duidelijkheid van minister over bomenkap in middenberm A28 tussen Wezep en Nunspeet

Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen moet zich buigen over de mogelijke bomenkap langs de A28 tussen Wezep en Nunspeet. CDA-Kamerlid Wytske de Pater vindt dat Rijkswaterstaat te gemakkelijk praat over bomenkap om de verkeersveiligheid te verbeteren. 

In een reeks vragen wil zij onder meer van de minister weten of zij op de hoogte is van de plannen, er alternatieven zijn en of kap in lijn is met het beleid van de provincie Gelderland. Namelijk dat veiligheid en bomenbehoud zorgvuldig tegen elkaar worden afgewogen. En of de manier waarop Rijkswaterstaat over kap praat daar niet haaks op staat.

Vangrail

Aanleiding voor de vragen zijn publicaties van De Stentor. Rijkswaterstaat neemt deze zomer de veiligheid op het twaalf kilometer lange traject onder de loep. Vrijwel zeker is dat de boomrijke middenberm op grote delen wordt afgeschermd met een vangrail. Bekeken wordt op welke plek de bosschage kan blijven staan en waar kap nodig is. 

Eerder stelde CDA’er Hans van Ark uit Wapenveld al soortgelijke vragen aan gedeputeerde staten van Gelderland.

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe