Volledig scherm
Nunspeet - Verkiezingen Foto : Chris Stoffer van SGP met Marije Storteboom van Gemeentebelang (fotoBramvandeBiezen)

Chris Stoffer uit Elspeet naar Tweede Kamer

Chris Stoffer (43) uit Elspeet gaat namens de SGP de Tweede Kamer in. Stoffer wordt woensdag beëdigd als opvolger van Elbert Dijkgraaf. Die maakte dinsdag bekend per direct te vertrekken omdat het werk 'te veel spanningen' zou leggen op zijn huwelijk.

Stoffer, die sinds 2002 gemeenteraadslid is in Nunspeet,  stond als vijfde op de lijst van de SGP bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart vorig jaar. Hij wordt doorgeschoven omdat nummer vier, Bert-Jan Ruissen, volgend jaar SGP-lijsttrekker is bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Stoffer is nu nog directeur netwerkmanagement bij Rijkswaterstaat, een organisatie waar hij diverse functies voor bekleedde. 

  1. Regelgeving opslag brandgevaarlijke accu’s
komt er snel aan
    PREMIUM

    Regelge­ving opslag brandge­vaar­lij­ke accu’s komt er snel aan

    Accu’s die in elektrische fietsen zitten vallen binnen afzienbare tijd onder ‘gevaarlijke stoffen’. Op verzoek van de gemeente Nunspeet, brandweer en Bovag werkt het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) aan regelgeving voor opslag van accu's. Voorafgaand daaraan komt er een tijdelijk voorschrift. Volgens de brandweer waren er in 2017 naar schatting iedere week twee incidenten waarbij dit soort accu’s betrokken zijn.

Veluwe