Volledig scherm
PREMIUM
Christien Mouw (68) is, niet vrijwillig, weg bij de schaapskudde Elspeet - Vierhouten. De weduwe van bekende herder Cos Mouw hoedde de kudde meer dan dertig jaar, onder andere met hond Pucky, die afgelopen weekeinde nog wegliep uit angst voor vuurwerk. © Kevin Hagens

Conflict drijft herder Christien (68) weg bij ‘haar’ Elspeter kudde schapen

Herderin Christien Mouw (68), de weduwe van de bekende herder Cos Mouw, is na ruim dertig jaar noodgedwongen weg bij de schaapskudde van Elspeet. Door een conflict met het bestuur van de Stichting Schaapskudde Gemeente Nunspeet (SSGN), de eigenaar van de kudde, zit Mouw sinds een aantal weken thuis. Samen met haar zes hoederhonden. 

,,Ik ben onthutst, nog steeds met stomheid geslagen. De schapen zitten hier, in mijn hart, ze zijn mijn leven.’’ Christien Mouw veegt een traan van haar wang, als ze aan haar keukentafel vertelt over het vertrek van de schaapskudde. Op tafel ligt een ansichtkaart met een foto van de kudde, op de achterkant de tekst: ‘Het is leeg zonder een Mouw op de heide’. 

  1. ‘Overdreven’ boete kwijtgescholden na boerenprotest bij politiebureau in Nunspeet
    PREMIUM
    Video

    ‘Overdreven’ boete kwijtge­schol­den na boerenpro­test bij politiebu­reau in Nunspeet

    De politie heeft een Nunspeetse boer vrijdagmiddag een verkeersboete kwijtgescholden nadat hij met een aantal andere boze boeren op trekkers verhaal kwam halen op het politiebureau in Nunspeet. De boer, Wicher van den Berg, kreeg de prent omdat hij geen zogeheten ‘afgeknotte driehoek’ voerde op zijn trekker toen hij als actievoerder appels ophaalde om uit te delen aan het publiek. ‘Niet handig, die bekeuring’, oordeelt de politie achteraf.

Veluwe