Christien Mouw (68)  is, niet vrijwillig, weg bij de schaapskudde Elspeet - Vierhouten. De weduwe van bekende herder Cos Mouw hoedde de kudde meer dan dertig jaar, onder andere met hond Pucky, die afgelopen weekeinde nog wegliep uit angst voor vuurwerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Christien Mouw (68) is, niet vrijwillig, weg bij de schaapskudde Elspeet - Vierhouten. De weduwe van bekende herder Cos Mouw hoedde de kudde meer dan dertig jaar, onder andere met hond Pucky, die afgelopen weekeinde nog wegliep uit angst voor vuurwerk. © Kevin Hagens

Conflict drijft herder Christien (68) weg bij ‘haar’ Elspeter kudde schapen

Herderin Christien Mouw (68), de weduwe van de bekende herder Cos Mouw, is na ruim dertig jaar noodgedwongen weg bij de schaapskudde van Elspeet. Door een conflict met het bestuur van de Stichting Schaapskudde Gemeente Nunspeet (SSGN), de eigenaar van de kudde, zit Mouw sinds een aantal weken thuis. Samen met haar zes hoederhonden. 

  1. Voetbalvereniging Nunspeet wil eeuwfeest opluisteren met compleet nieuwe accommodatie
    PREMIUM

    Voetbalver­e­ni­ging Nunspeet wil eeuwfeest opluiste­ren met compleet nieuwe accommoda­tie

    Sportpark De Wiltsangh in Nunspeet gaat op de schop, zo besloot de gemeenteraad in 2017. Dat betekent in het geval van de voetbalvereniging nieuwe velden en kleedkamers. Maar de club wil het momentum aangrijpen om rigoureuzer te moderniseren, zeker nu het 100-jarig bestaan in zicht komt. Aan de stoute plannen zitten de nodige haken en ogen, maar de vereniging wil er vol voor gaan.

Veluwe