Bert Jonkeren van Amslod uit Meppel noemt het ‘kinderachtig’ dat zijn collega’s van Stella Fietsen uit Nunspeet hem voor de rechter dagen naar aanleiding van een inruilactie.
Volledig scherm
PREMIUM
Bert Jonkeren van Amslod uit Meppel noemt het ‘kinderachtig’ dat zijn collega’s van Stella Fietsen uit Nunspeet hem voor de rechter dagen naar aanleiding van een inruilactie. © Wilbert Bijzitter

Conflict e-bikebazen loopt hoog op: Stella uit Nunspeet en Amslod uit Meppel ruziën over reclames

E-bikefabrikant Stella Fietsen uit Nunspeet beschuldigt concurrent Amslod uit Meppel van oneerlijke handelspraktijken en merkinbreuk en dreigt met een rechtszaak. Aanleiding is een campagne waarbij Amslod hoge kortingen beloofde aan mensen die een e-bike van Stella inruilden. Bert Jonkeren van Amslod is niet van plan in te binden en noemt de aangetekende brief van Stella ‘kinderachtig’.

Aanleiding  voor de brief van Stella is een kortingsactie in oktober, waarbij Amslod extra hoge inruilkortingen bood op fietsen van Stella tijdens de ‘Nationale Stella inruildagen’. Stella schrijft daarover in de aangetekende brief dat er daardoor sprake is van ‘oneerlijke handelspraktijk en merkinbreuk’.

Veluwe